Home

Wie zit hier achter?

Dr. Nora SchiemannSimon HirthTamara ScherpenborgDeze pagina is vertaald met Google Translator. We vragen om uw gratie.

De geesten achter de dwergmodderelfen zijn Dr. Nora Schiemann en Simon Hirth.

Voor zijn verjaardag in 2015 ontving Simon een klein groen pluche figuurtje van Nici dat veel op een modderige dwergelf leek. En het was natuurlijk al snel duidelijk wie alle chocolade in het huishouden consumeerde en wie alles wat blinkt, liet verdwijnen: dwergmodderelfjes!

Simon plaatste een foto van zijn kleine Tiffany (zoals hij zijn kleine modderige dwergdame liefkozend had genoemd) op Facebook en begon het verhaal te vertellen. Binnen korte tijd kwamen er veel mensen naar voren die een dwerg-modderelf wilden adopteren, en zo gebeurde het dat er nu honderden kleine boefjes zijn. En met hen kwamen hun vele mooie en grappige Facebook-pagina's, waar je gemakkelijk kunt zien hoeveel plezier hun adoptieouders hebben met de kleine makkers.

De donatie-activiteit begon met een van de eerste adopties. Aangezien er een rekenfout was gemaakt bij een paar van de kleine boefjes, werd er een paar euro te veel gefactureerd. Dat bracht Simon op een idee: als mensen wat meer zouden kunnen uitgeven zonder dat het hen pijn doet, kun je er een inzamelingsactie van maken. Dus hij begon met bij elke geadopteerde dwerg-modderelf 2,00 euro van het bemiddelingsbedrag te doneren. Na verloop van tijd kwam er een paar honderd euro bij elkaar. Maar dan de schok: Nici bood de kleine groene boefjes (die daar de naam "Jipiie" hoorden) niet langer aan!

Na een kort overleg, besloten Nora en Simon in de aanval te gaan en hun eigen kleine dwergmodderelfjes naar de mensen te brengen. Natuurlijk altijd met het uitgangspunt dat elke geadopteerde dwergmodderelf € 2,00 doneert aan een goed doel.

Zo gezegd, zo gedaan! Nora en Simon hebben hun spaargeld in het project gestoken om een nieuw type modderige dwergelf te ontwerpen en naar de wereld te brengen.Zo gezegd, zo gedaan! Nora en Simon hebben hun spaargeld in het project gestoken om een ​​nieuw type modderige dwergelf te ontwerpen en naar de wereld te brengen.

Sinds 10 juli 2017 zijn deze nieuwe dwergmodderelfen nu beschikbaar voor adoptie. En het werden zelfs verschillende soorten dwergmodderelfen!

En sinds 2019 worden Nora en Simon in Nederland exclusief ondersteund door Tamara Scherpenborg. Ze is zelf de moeder van een levendige bende dwergmodderelfen en biedt de kleine boefjes niet alleen op haar stand met zelfgemaakte sieraden en accessoires aan, maar maakt ook online adoptie mogelijk op haar website Homemade bij Tamara